Misdaad

ABN Amro in Maastricht krijgt 'waarschuwing' van afzender bombrieven

Een filiaal van ABN Amro in Maastricht heeft vrijdag een waarschuwingsbrief ontvangen van de vermoedelijke verzender van de bombrieven die de afgelopen dagen zijn verstuurd. In de brief zat geen explosief.

De brief werd bezorgd bij het bankkantoor aan de Avenue Céramique. Een ander bedrijf aan de Maastrichtse straat had donderdag ook al een soortgelijke waarschuwingsbrief ontvangen.

Waarschuwingsbrief na bombrieven

De afgelopen dagen zijn er meerdere bombrieven verstuurd naar bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Uit politie-onderzoek is gebleken dat alle betrokken bedrijven na de bombrief een waarschuwingsbrief hebben ontvangen.

Wat er in deze waarschuwingsbrieven staat, wil de politie niet zeggen, “omdat dit daderinformatie is en het onderzoek zou kunnen schaden in dit stadium”.

Lees ook: PostNL treft extra maatregelen na bezorgen van bombrieven

Incassobureau afzender

Op de bombrieven de de bedrijven hebben ontvangen, zat een sticker van het Centraal Invorderings Bureau. Het incassobureau in Rotterdam is niet de afzender van de bombrieven, benadrukt de politie met klem.

Lees ook: Situatie bij Hotel Okura Amsterdam weer veilig na vondst bombrief

Tot nu toe is niemand gewond geraakt. Wel liep een brief brandschade op, maar de bom was niet ontploft. Deze bombrief belandde donderdag via een postsorteercentrum bij het CIB zelf. De post was eigenlijk bestemd voor een bedrijf in Maastricht, maar is daar niet aangekomen.

Redactie/ANP