112

Situatie bij Hotel Okura Amsterdam weer veilig na vondst bombrief

Bij Hotel Okura Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat is vrijdagochtend een bombrief aangetroffen. Eenzelfde soort brief werd eerder al bij diverse andere bedrijven bezorgd. Inmiddels is de situatie veilig, de brief word overgebracht aan het NFI.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft personeel van het hotel rond 09.00 uur de politie gealarmeerd. “De brief werd door het personeel herkend door het nieuws van gisteren. Daarop hebben ze heel adequaat gehandeld en de brief niet opengemaakt.”

De recherche, forensische opsporing en de Teamleider Explosieven Veiligheid kwamen met spoed ter plaatsen. De brief bleek retour gestuurd aan het incassobureau in Rotterdam, dat als afzender staat op de meerdere bombrieven die de afgelopen dagen bij diverse bedrijven werden bezorgd. Het is niet bekend wie de brief heeft teruggestuurd.

Lees ook: Bedrijven in Randstad kregen bombrief met daarin ‘kartonnen doosje met batterij eraan’

Bombrief

De afgelopen dagen zijn meerdere bombrieven verstuurd naar verscheidene bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Geen van de brieven is afgegaan, maar ze hadden volgens de politie wel degelijk kunnen ontploffen en zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

De politie houdt er rekening mee dat alle brieven van dezelfde afzender zijn. Op de brieven stond het CIB telkens als afzender vermeld, maar uit onderzoek van de recherche blijkt dat het incassobureau niet bij de zaak betrokken is.

Wie een brief krijgt met een verdikking erin en een sticker met het logo van het CIB erop, krijgt het dringende advies die niet te openen en meteen 112 te bellen.

Foto: HFV Photo Services