Gezondheid

Baby Eibhilin van zeven weken liep corona op: 'Ze had vooral koorts'

Baby Eibhilin is pas zeven weken oud en besmet met het nieuwe coronavirus. Het meisje heeft twee nachten in het ziekenhuis gelegen, maar is nu weer thuis. “We moeten haar heel goed in de gaten houden en hebben regelmatig contact met de arts.”

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Vader Daniël de Wit en moeder Megan uit het Limburgse Reuver kunnen niet echt genieten van de roze wolk, vertellen ze aan Hart van Nederland. De kleine had al een lastige start door een aangeboren oogaandoening.

Toen werd Daniël anderhalve week geleden ziek. De vader van Eibhilin had alle symptomen van corona. Waarschijnlijk liep hij de besmetting op door zijn werk in de zorg.

Baby Eibhilin kreeg koorts

De ouders hoopten nog dat de ziekte geen vat zou hebben op hun kleine. Toen het meisje afgelopen woensdag koorts kreeg, konden ze meteen terecht bij de huisartsenpost voor een test. “Ze was positief, het was corona.”

Lees ook: Jonge en kerngezonde broers Bram en Guus liggen nu op de ic met corona

De baby moest twee nachten in het ziekenhuis blijven. Ze had vooral koorts en was niet benauwd. Voor de artsen van het VieCuri Ziekenhuis in Venray was Eibhilin het eerste kind dat opgenomen werd met de ziekte.

Elke dag controleren

Alleen moeder Megan kon bij haar dochtertje in het ziekenhuis zijn, Daniël mocht niet komen niet vanwege zijn eigen besmetting met het virus. Omdat het meisje na twee dagen stabiel bleef, mocht ze naar huis.  “De artsen vonden dat beter voor haar herstel.”

Daniël en Megan moeten Eibhilin elke dag blijven controleren, vertellen de ouders. “We hebben een hele lijst meegekregen van het ziekenhuis waar we op moeten letten. Of ze koorts heeft, benauwd is, elke verandering moeten we meteen doorgeven.”

Gezin in quarantaine

Een zorgeloze kraamtijd is het bepaald niet voor de jonge ouders. Het geeft een hoop onzekerheid, aldus Daniël. Het gezin is nu in quarantaine. “Van visite is geen sprake, terwijl je deze momenten graag met je naasten wil delen.”

Lees ook: Coronapatiënt Joël Borelli smeekt mensen binnen te blijven: ‘Dit virus is een sluipmoordenaar’

Eibhilin is zaterdag koortsvrij gebleven. “Dus het gaat de goede kant op.” Daniël en Megan willen iedereen op het hart drukken dat ook jonge kinderen wel degelijk ziek kunnen worden. “Je ziet ze nog met z’n tienen tegelijk spelen in de speeltuin. Al is de kans klein, ook kinderen krijgen het coronavirus en kunnen het doorgeven.”