Dieren

Adopteer een alpaca en help dierenpark door de coronacrisis

Voor veel dierentuinen is het moeilijk om in de coronacrisis de eindjes aan elkaar te knopen. Dierenpark Kasteelpark Born in Limburg speelt daar creatief op in. Om het hoofd boven water te houden, bieden ze hun dieren aan ter adoptie.

Altijd al een alpaca, lama, leguaan of stinkdier willen hebben? Voor een paar tientjes kun je al een dier adopteren bij het Kasteelpark. Voor iedere diersoort heeft het park een minimumprijs opgesteld voor de adoptie.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Geld voor voeding en zorg

“Ieder dier krijgt iedere dag uitgebalanceerde voeding en goede medische zorg”, schrijft Kasteelpark Dorn op haar website. “En dat kost heel veel geld.” Die kosten gaan tijdens de coronacrisis gewoon door, maar alle inkomsten zijn weggevallen omdat het dierenpark voorlopig gesloten is.

Als je een dier adopteert, lever je “een hele belangrijke bijdrage aan het behoud van ons dierenpark”, aldus het park. Adoptieouders krijgen ook wat terug van het Kasteelpark: bij een bedrag vanaf 100 euro krijg je een toegangskaart die een jaar lang geldig is. En als je meer dan 200 euro uitgeeft, word je naam vermeld bij het verblijf van het dier.

Het dierenpark heeft een lijst gepubliceerd met dieren die je kunt adopteren. Die varieert van cavia’s tot een kameel en van een pauw tot een berberaap. De lijst en meer informatie kun je hier vinden.

Lees ook: ‘Geef dierenverzorgers een plek op de lijst met cruciale beroepen’