Gezondheid

Aantal nieuwe coronabesmettingen weer gedaald na dagenlange toename

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft op en neer gaan. In de afgelopen dag zijn er bij gezondheidsdienst RIVM 5.407 positieve tests geregistreerd, 669 minder dan op zaterdag.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

Dat betekent dat na een paar dagen van stijgingen het aantal nieuwe nieuwe gevallen nu weer gedaald is. Zaterdag werden er nog 6.093 positieve tests geregistreerd bij het RIVM, maar dat is nu bijgesteld naar 6.076. Vrijdag ging het om 5.967 nieuw bevestigde besmettingen.

Besmettingen in Brabantse steden

De grootste coronabrandhaard van het land is Amsterdam. Daar zijn in de afgelopen dag 332 nieuwe gevallen bijgekomen. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam (275), Den Haag (121) en Utrecht (106). Daarnaast werden er opnieuw veel positieve tests gemeld in de Brabantse steden Eindhoven (77), Tilburg (72) en Den Bosch (62).

Het aantal geregistreerde coronadoden steeg in het afgelopen dag met 21. Dat wil echter niet zeggen dat al deze mensen in het laatste etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Zaterdag werden er 48 sterfgevallen gemeld, op vrijdag waren dat er 51.

Minder patiënten op ic

In de afgelopen dag zijn er in totaal 196 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op dit moment liggen er in de ziekenhuizen 1.933 mensen die corona hebben. Dat zijn er 31 meer dan een dag eerder. Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 540 op de intensive care, tien minder dan op zaterdag.

Bekijk video: Meekijken op de corona-afdeling van het Franciscus tijdens tweede golf

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt verder dat er in het afgelopen etmaal negentien coronapatiënten zijn overgeplaatst na ziekenhuizen in andere regio’s, waaronder vijf ic-patiënten.

Redactie/ANP