Gezondheid

Kinderen van onze helden kunnen in Den Haag 24/7 terecht bij de opvang

Nu de scholen gesloten zijn, moet iedere gemeente verplicht opvang regelen voor kinderen van ouders die beiden vitale beroepen hebben. In Den Haag en omgeving kunnen die ouders nu terecht bij Jane’s Bond Kinderopvang.

Daar wordt dag en nacht voor de kinderen gezorgd, terwijl hun ouders de maatschappij draaiende houden tijdens de coronacrisis, vertelt Jane Heijgen aan Hart van Nederland. “Het is wel even wennen om zo weinig kinderen in de klas te hebben, maar we proberen zoveel mogelijk het normale ritme aan te houden.”

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Er worden tussen de vier en zeven kinderen per dag opgevangen, die uit de hele regio komen. ”We moeten het toch met z’n allen doen”, lacht Jane.

‘Met gerust hart’

Yske (1) ligt heerlijk te slapen. Haar moeder Lisette Langenberg is orthopedisch chirurg in opleiding en op het moment erg druk. Ze is ontzettend blij dat Yske kan worden opgevangen, vertelt ze aan Hart van Nederland. “Zorgmedewerkers zijn nu ontzettend overbelast en het is gewoon fijn om met een gerust hart aan het werk te kunnen.”

Voor Jane was het logisch dat haar kinderopvang de noodopvang zou gaan verzorgen. “Wij waren sowieso al 24 uur per dag en zeven dagen per week open, dus ik verwachtte wel dat gemeente ons zou vragen.”

Lees ook: Ouders krijgen kosten van kinderopvang terug vanwege coronavirus

Ouders die toch even willen kijken bij hun kroost kunnen dat doen via de vele webcams die door de opvang hangen.