Gezondheid

Ouders krijgen kosten van kinderopvang terug vanwege coronavirus

Goed nieuws voor ouders die hun kinderen deze periode niet naar de opvang kunnen brengen. Zij krijgen hun eigen bijdrage die ze voor de periode van 16 maart tot en met 6 april afdragen, uiteindelijk teruggestort op hun rekening.

Lees ook: Deze moeders met vitale beroepen krijgen geen kinderopvang

Dat meldt NOS. De enige kanttekening is dat ouders de rekening eerst wel moeten voldoen. Later wordt het geld dan teruggestort. Volgens staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moeten de rekeningen eerst worden betaald, om te voorkomen dat de opvanglocaties zelf in gevaar komen.

Verlenging teruggave-maatregel

Het kabinet maakte afgelopen zondag bekend dat alle scholen en kinderopvang tot 6 april gesloten blijven. Kinderen van ouders met een zogenaamd vitaal beroep, kunnen nog wel terecht bij scholen en kinderopvang.

Omdat de huidige maatregelen die het kabinet heeft genomen gelden tot en met 6 april, geldt ook de teruggave van de eigen bijdrage voor diezelfde periode. Mocht het kabinet besluiten de maatregelen te verlengen, dan zou ook de periode waarin teruggave mogelijk is verlengd worden.