Gezondheid

Volop wietdonaties voor Jan (73) en Jannie (68)

Steun uit heel Nederland voor Jan (73) en Jannie (68) van Raalte. Vorige maand werd bij het stel uit Hasselt twee wietplanten in beslag genomen na een anonieme klacht.

Van die planten maakte Jan medicinale wietolie voor zijn vrouw, die een huidziekte heeft. In Goor kwamen vanavond ruim 30 mensen bij elkaar om Jan en Jannie een hart onder de riem te steken en wat donaties aan ze te doen…

Lees ook: Medicinale wiet afgepakt van Jan (73) en Jannie (68): ‘We worden weggezet als misdadigers’

“Jan en Jannie kregen steun uit heel Nederland en de mensen wilden graag wiet of wietolie doneren, maar hoe krijg je het bij ze?”, zegt Bart Hissink van het Verbond voor Opheffing Cannabisverbod. Al snel had hij DE oplossing: een bijeenkomst, met Jan en Jannie als stralende middenpunten.

Verbijsterd

En stralen doen ze. Uit alle hoeken krijgen ze wiet en wietolie aangereikt van de aanwezigen, die allemaal verbijsterd zijn over het verhaal van Jan, Jannie en de wietplanten. De consensus? “Toen ik dit hoorde dacht ik echt: kom op, waar zijn we in Nederland mee bezig?”

Lees ook: Wietplanten Jan en Jannie weggeknipt tijdens winkelen: ‘Dit is gewoon inbraak’

Jan en Jannie zijn in hun nopjes. “Wat een geweldige avond, zoveel mensen en belangstelling. Fantastisch!”, zegt Jan. Jannie geniet met volle teugen. “Ik vind het echt heel lief. Ik waardeer dat zeer. Fantastisch!”

“We kunnen weer een tijdje vooruit”, glimlacht Jan.