112

Vader Marco verloor been op kermis Wijchen: al 20.000 euro opgehaald

De inzamelingsactie voor Marco van As, die half september een been verloor bij het kermisongeluk in Wijchen, heeft al meer dan 20.000 euro opgeleverd. Hij gebruikt dat voor de verbouwing van zijn huis.

“Het doet me echt heel veel, alle hulp die we krijgen”, zegt Marco tegen de Gelderlander. Hij raakte vorige maand levensgevaarlijk gewond toen hij werd gegrepen door een rondrazende kermisattractie.

Geld voor slaapkamer op begane grond

Met het opgehaalde geld hebben Marco en zijn vrouw de garagebox gekocht die tegen ons huis aan stond. “Die hebben we gesloopt, en op die plek bouwen we een badkamer en een slaapkamer voor mij en mijn vrouw Debby. Zodat ik de trap niet meer op hoef.”

Er zijn ook bedrijven die gratis spullen en diensten beschikbaar stellen aan het gezin. ”Een sanitairzaak in de regio heeft gezegd dat we spullen mogen uitzoeken voor de nieuwe badkamer. Een tegelzetter komt de muren in orde maken. Er komen mensen vrijwillig metselen. Ik ben de mensen om me heen daar echt heel dankbaar voor.”

Financiële zorgen

Marco verloor bij het kermisongeluk zijn rechterbeen. Zijn linkerbeen is verbrijzeld en of dat been ooit weer goed gaat functioneren is uiterst onzeker. Daar wordt de komende tijd meer over duidelijk.

Lees ook: Onzekere toekomst voor vader die been verloor op kermis Wijchen: ‘Het is overleven’

De inzamelingsactie werd door zijn vrienden opgezet, omdat de inkomsten van het gezin voor het overgrote deel wegvielen na het ongeluk. Marco was zelfstandig ondernemer en de rekeningen lopen gewoon door.

Marco redde zijn zoontje

Voor de vader van twee kinderen was het ongeluk natuurlijk een groot drama, maar hij redde wel zijn zoon. Het karretje waarin Marco en zijn 8-jarige zoontje zaten, raakte los terwijl de attractie op volle snelheid draaide. Marco wist met een heldhaftige actie zijn zoontje in veiligheid te gooien. Hij werd daardoor zelf wel gegrepen door de machine. De zoon brak gelukkig alleen zijn pols.

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog in volle gang.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.