112

Inzamelingsactie voor vader Marco die been verloor bij kermis in Wijchen

Vrienden zijn een inzamelingsactie begonnen voor de 39-jarige Marco van As. Van As raakte vorige maand levensgevaarlijk gewond bij een ernstig ongeluk in een attractie op de kermis in Wijchen.

Wat maandag 16 september een leuke avond op de kermis had moeten worden, is voor Marco en zijn gezin geëindigd in een nachtmerrie. Zijn verhaal staat geschreven op de website helpmarco.nl.

Been geamputeerd

Het karretje waarin Marco en zijn 8-jarige zoontje zaten, raakt los en zakt door de vloer terwijl de attractie op volle snelheid draait. Hij weet met een heldhaftige actie zijn zoontje in veiligheid te gooien, maar wordt vervolgens zelf gegrepen door de rondrazende machine.

Lees ook: Been geamputeerd van slachtoffer kermisongeluk Wijchen

Door het drama verloor Marco zijn rechterbeen. Zijn linkerbeen is verbrijzeld en het herstel daarvan is uiterst onzeker.  Zijn zoontje hield er ‘slechts’ een gebroken arm aan over. Marco’s vrouw en oudste zoon hebben alles zien en horen gebeuren.

Inzamelingsactie

Om de ‘acute financiële zorgen’ van het gezin weg te nemen zijn vrienden en bekenden de inzamelingsactie gestart. Het onderzoek naar de oorzaak en het juridische getouwtrek tussen de diverse partijen neemt veel tijd in beslag en kan zelfs jaren duren, staat geschreven op de website.

Ook zijn de inkomsten van het gezin voor het overgrote deel weggevallen. Marco is zelfstandig ondernemer en de rekeningen blijven doorlopen. Het opgehaalde geld wordt tevens gebruikt om het huis van Marco en zijn gezin aan te passen aan zijn beperkingen.