Politiek

Politici Beverwijk schrijven brief aan Grapperhaus: 'Help! Jeugdbende maakt buurt onleefbaar'

Twee lokale politici in Beverwijk hebben minister Ferd Grapperhaus een open brief gestuurd. In de brief vragen Ali Bal en Alex van Luijn (SamenBeverwijk) de minister om hulp om de overlast die wordt veroorzaakt door een jeugdbende een halt toe te roepen.

De omgeving van de twee Noord-Hollandse plaatsen wordt al ruim een jaar geteisterd door een jeugdbende die ook wel de ‘pilotenbende’ wordt genoemd. Dit gaat ten koste van de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van de inwoners van de beide gemeenten, staat er in de brief. Verschillende aanhoudingen en diverse maatregelen hebben er nog niet voor kunnen zorgen dat de gewelddadigheden stoppen. De briefschrijvers hopen dat deze noodkreet de oren van de minister bereikt, want zij zijn het meer dan zat.

De maat is vol

In de brief halen ze de protestmars aan die vorige week werd gehouden tegen de jeugdbende en het aanhoudende geweld. ”Hiermee werd opnieuw het ongenoegen geuit, en een oproep gedaan richting Den Haag. Want dit kan zo niet verder!”, schrijft het duo in hun brief.

Lees ook: Vreedzame mars tegen ‘Pilotenbende’ Beverwijk verstoord door ‘bendeleden’

Bal en Van Luijn zijn niet de enige die denken dat het zo niet langer kan: ”Vanuit de lokale politiek zijn wij het met de inwoners van Beverwijk en Heemkerk eens, dit gedrag, mag en kan niet zo verder. Ons bestuur wordt vanuit de gemeenteraad optimaal gefaciliteerd in hun strijd tegen de jeugdbende en het aanhoudende geweld. Desondanks heeft dit nog geen resultaten opgeleverd”, is verder te lezen in hun pleidooi.

‘Middelen’

In de afsluiting van de brief vragen de politici de minister om ”middelen” om het geweld in de buurt effectiever aan te kunnen pakken. Het is onduidelijk of ze daar financiële of politieke  middelen  mee bedoelen.

Lees ook: Politie heeft moeite met Pilotenbende Beverwijk: ‘We horen vooral veel geruchten’