Sport

De la Vega weigert vertrek bij Roda JC: 'Ik lijk wel de enige die nog werkt'

De in opspraak geraakte Mauricio Garcia de la Vega is niet van plan om Roda JC te verlaten. Dat heeft de Mexicaanse directeur en beoogd eigenaar laten weten op een persconferentie. De bijeenkomst was door hem zelf georganiseerd. De overige bestuurders en het kantoorpersoneel hebben het vertrouwen in De la Vega opgezegd en zien hem het liefst zo snel mogelijk vertrekken.

Voor de tweede dag op rij heeft niemand van het personeel van Roda JC zich gemeld op kantoor. Dat laat de club weten aan de Hart van Nederland. Sinds maandag zit het kantoorpersoneel ziek thuis of blijft het uit protest weg bij de club.

Roda JC noemt de kans dat De la Vega en de club in de Keuken Kampioen divisie met elkaar doorgaan ‘nihil’. De Limburgse club wil graag met de Mexicaan om tafel om te spreken over de voorwaarden voor een vertrek. Sinds vrijdag is er geen contact meer geweest tussen De la Vega en de andere directeur Hessel Meijer.

De la Vega wil vervangend personeel inhuren

Over het grote aantal ziekmeldingen van medewerkers van Roda JC is De la Vega niet te spreken. “Ik lijk wel de enige in dit gebouw die nog werkt”, zegt hij. De la Vega overweegt mensen in te huren om de zieke werknemers te vervangen.

Tekst gaat verder onder de video.

Niet iedereen die onder contract staat bij de club in Kerkrade blijft thuis. De trainer en het eerste team van Roda JC blijven de komende dagen gewoon trainen. Dat doen ze in het eigen stadion zonder publiek. Vrijdag spelen de koempels gewoon de uitwedstrijd tegen de Telstar.

Lees ook: De la Vega zegt dat personeel Roda JC écht ziek is

Tegen Hart van Nederland vertelde de in opspraak geraakte directeur van Roda JC eerder dat hij er vanuit ging dat het personeel ziek thuiszit vanwege een bacterie.

Bestuurlijke chaos

De rust lijkt maar niet terug te keren in Kerkrade. Sportief gaat het erg slecht en door de bestuurlijke chaos blijft de toekomst van de club onzeker. Afgelopen vrijdag barstte de bom en werd De la Vega tijdens de wedstrijd tegen de Graafschap het stadion uit gewerkt door supporters. De Mexicaan deed daarop aangifte bij de politie.

De politie kan nog niks zeggen over de uitkomsten van het onderzoek naar het incident.

Lees ook: VIDEO: Supporters Roda JC jagen geldschieter zonder pardon stadion uit