Sport

De la Vega zegt dat personeel Roda JC écht ziek is

Mauricio Garcia de la Vega denkt dat alle ziekmeldingen bij het personeel van Roda JC worden veroorzaakt door een bacterie, dat zegt de beoogd eigenaar in een telefoongesprek met Hart van Nederland.

Vanmorgen verscheen niemand van het kantoorpersoneel in het stadion. Ze zijn helemaal klaar met De la Vega. Een deel van het personeel meldde zich ziek, anderen legden het werk neer uit protest. Het zou volgens de club gaan om meer dan tien personen.

Lees ook: Personeel Roda JC meldt zich gezamenlijk ziek uit onvrede over De la Vega

De leiding van de Limburgse club ziet geen toekomst meer voor zich met De la Vega als eigenaar. Er wordt al hardop gesproken over een afscheid . “Voor een afscheid heb je twee partijen nodig”, zegt woordvoerder Pieter Nieuwenhuis van Roda JC. “Maar als er geen overeenstemming is, moet er op andere manieren worden gekeken hoe je uit elkaar kan gaan.”

Persconferentie

Het gonsde van de geruchten dat Mauricio Garcia De la Vega vanmiddag een persconferentie zou beleggen. De Mexicaan zegt nergens van te weten. “Ik ben niet eens in Limburg. Ik ben in Noord-Nederland om andere dingen te doen.” De in opspraak geraakte Mexicaan was maandagmorgen wel nog in Kerkrade. Hij bezocht een training.

Roda JC liet eerder weten wel rekening te houden met een statement van De la Vega, maar zei dat het “een onemanshow” zou worden. Niemand van het kantoorpersoneel wil de Mexicaan helpen bij de organisatie. Hij mocht naar eigen zeggen zelf het stadion open doen en de techniek regelen.

Overleg in Zeist

De la Vega sluit niet uit dat hij binnenkort wel een persconferentie geeft om met de media te praten. Mexicaan De la Vega vertelde dat hij aankomende woensdag naar Zeist afreist voor een afspraak bij de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB. Een woordvoerder van de commissie kan dit bevestigen noch ontkennen.

De onafhankelijke licentiecommissieommissie van de KNVB onderzoekt de mogelijke overname van Roda JC door De la Vega. Ze doen geen uitspraken over lopende zaken bij de commissie.

Onrustig

Het is al weken onrustig bij de club uit Kerkrade. Sportief gaat het erg slecht in de Keuken Kampioen divisie, Volgens ingewijden kost de mogelijk nieuwe Mexicaanse eigenaar alleen maar geld en heeft hij nog geen euro in de club gestoken.

Afgelopen vrijdag barstte de bom en werd De la Vega tijdens de wedstrijd tegen de Graafschap het stadion uit gewerkt door supporters. Naar aanleiding daarvan heeft de Mexicaan aangifte gedaan. De politie onderzoekt of er strafbare dingen zijn gebeurd in de commotie.

Lees ook: VIDEO: Supporters Roda JC jagen directeur zonder pardon stadion uit