Sport

VIDEO: Supporters Roda JC jagen geldschieter zonder pardon stadion uit

De Mexicaanse geldschieter van Roda JC is in de rust van de wedstrijd tegen de Graafschap door supporters uit het stadion gezet. De fans hebben geen vertrouwen meer in Mauricio García de la Vega. Ze willen voorkomen dat hij de club overneemt.

Roda verkeert in financiële problemen en die zijn volgens de fans de afgelopen maanden alleen maar toegenomen. Volgens een politiewoordvoerder is De la Vega in veiligheid gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar het de incidenten.

Verleden

De Mexicaan is een kandidaat om de club over te nemen, maar zijn verleden baart de supporters zorgen. García de la Vega zou de tekorten van de Limburgse club aanvullen, maar er is volgens de fans nog geen cent gestort.

En dit is geen onbekend patroon voor de Mexicaan. Hij had ook aandelen bij de Spaanse club Real Murcia, maar ging daar al rollend over straat met het bestuur van de noodlijdende club. Intussen kreeg het personeel van de club en de spelers geen salaris.

Actie fans Roda JC

Reden voor de supportersvereniging van Roda JC om het bestuur op te roepen om in te grijpen. Ze willen dat eigenaar Frits Schrouff niet langer in zee gaat met De la Vega. “Laten we daarom zelf de druk opvoeren en daar waar het kan oproepen om zo spoedig mogelijk afstand te nemen van De la Vega en op zoek te gaan naar een serieus alternatief”, schreven supportersgroepen eerder deze week op Facebook.

Eigenaar Schrouff heeft al laten weten dat hij het volste vertrouwen heeft in de Mexicaan. Hij zou tot nu toe aan alle betaalverplichtingen hebben voldaan.

Beeld: Google Streetview