Politiek

Zo bereiden politie en brandweer zich voor op Oud en Nieuw in Den Haag

Sinds bekend werd dat er tijdens de jaarwisseling dit jaar geen vreugdevuren gaan plaatsvinden in de wijken Duindorp en Scheveningen, is het onrustig in de Hofstad. Hoe bereiden politie en brandweer zich voor op Oud en Nieuw in Den Haag?

Lees ook: Ook geen vreugdevuur in Scheveningen

In vergelijking tot zondag- en maandagavond, bleef het dinsdag relatief rustig. Er werden vijf personen opgepakt, de brandweer spreekt van zeker tien brandjes verspreid door heel de stad. “Het was gisteren iets drukker dan normaal”, vertelt een zegsman van de veiligheidsregio Haaglanden. “Maar we zijn niet ontevreden over hoe het is verlopen.”

Ruim dertig blusvoertuigen

De brandweer in Den Haag bereidt zich zoals ieder jaar goed voor op de komende nieuwjaarswisseling. “Het is standaard druk tijdens Oud en Nieuw in Den Haag. Of de afwezigheid van vreugdevuren daar invloed op gaat hebben, durf ik niet te zeggen.”

Tijdens de nacht van de jaarwisseling staan er 30 tot 32 blusvoertuigen paraat, vertelt een woordvoerder. De brandweer zet meer professioneel personeel in dan tijdens een reguliere avond en heeft ook meer vrijwillige brandweerlieden paraat staan. “We werken vraaggericht en zijn daar waar we nodig zijn. Als we ergens een piekmoment zien ontstaan, kunnen we extra voertuigen inzetten.” Het aantal ingeplande voertuigen en manschappen is voor de komende jaarwisseling net zoveel als voorgaande jaren.

Lees ook: Chaos na afblazen vreugdevuur Duindorp

De gemeente laat weten dit soort avonden altijd goed voor te bereiden binnen de driehoek en met de brandweer. Of de gemeente de komende jaarwisseling anders te werk gaat dan voorgaande jaren wil een woordvoerder niet zeggen.