Misdaad

Ongeloof op atletiekclub drugs dealende Roelf B.: 'Iedereen is enorm verbaasd'

Op atletiekclub Jahn II in Stadskanaal is vol ongeloof gereageerd op het nieuws dat een van hun atleten mogelijk vastzit in Hongarije. Roelf B. zou grote hoeveelheden drugs het festivalterrein van Sziget op hebben gesmokkeld.

Iemand die al jaren verbonden is aan de club kan het nauwelijks bevatten. Hij wil niet bij naam genoemd worden. “Roelf is enorm getalenteerd en bovendien een heel aardige jongen die graag de handen uit de mouwen steekt. Hij blinkt uit in de coaching van andere atleten”, zegt hij. “Ik ben enorm verbaasd, net als eigenlijk de hele club.”

Lees ook: ‘Drugs is makkelijk te krijgen op Sziget’

Tweede atleet in korte tijd

De bekende van Roelf B. ziet dat er op sociale media-accounts over atletiek veel gesproken wordt over de zaak. Het is de tweede keer in korte tijd dat een vooraanstaande atleet wordt gepakt met een grote hoeveelheid drugs. Eerder werd Madiea G. opgepakt in Duitsland met ruim 50 kilo drugs.

Lees ook: Twee Nederlanders vast om drugshandel op Hongaars festival Sziget

Alle speculaties zorgen voor veel onrust in het atletiekwereldje. “Op Facebook worden veel gesprekken gevoerd over wat er aan de hand is in de Atletiekunie. Klopt het wel wat daar allemaal gebeurt? Mocht het kloppen van Roelf, dan is het natuurlijk wel heel frappant.”

Atletiekunie

Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie, zegt bij Hart van Nederland nog niet officieel te kunnen bevestigen dat het om Roelf B. gaat. “Wij lezen hetzelfde als iedereen in de kranten, maar hebben geen extra informatie. We hebben contact gezocht met zijn familie, maar zijn daar nog niet in geslaagd.”