Misdaad

Twee Nederlanders vast om drugshandel op Hongaars festival Sziget

Twee Nederlanders van 21 en 22 jaar zijn afgelopen week in Hongarije opgepakt vanwege handel in drugs. Dat melden Hongaarse media zoals nieuwssite 444.hu. Het zou gaan om twee mannen van begin twintig die drugs verkochten op het festival Sziget op het Óbuda-eiland bij Boedapest.

De Nederlanders zijn volgens 444 aan hun eigen succes ten onder gegaan. De bewaking vond het verdacht dat er zoveel mensen af en aan liepen in de tent van het tweetal.

Grootse drugsvangst ooit op festival

Het gaat volgens de Hongaarse media ook om de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het muziekfestival. Er zou zeker een kilogram aan pillen, 451 voorgedraaide joints en ruim 100 gram marihuana in beslag zijn genomen. In totaal zou de drugs een waard hebben van ruim 5.000.000 Hongaarse forint, omgerekend ruim 15.000 euro

De advocaten van de Nederlanders zouden hebben verzocht de jongens op borgtocht vrij te laten, maar dat wil de rechter vooralsnog niet. Ze blijven voorlopig vastzitten in voorarrest.

In Hongarije kan het smokkelen van drugs bestraft worden met een levenslange gevangenisstraf. Ook het handelen in drugs staat een zware straf op.

Ben jij of ken jij iemand die op dit moment op Sziget is? Laat het ons weten via 020-800 7777 of mail naar hart@talpanetwork.com en stuur je contactgegevens mee.

ANP