Misdaad

'Drugsdealer festival Sziget is topatleet Roelf B.'

Een van de Nederlanders die afgelopen week in Hongarije zijn opgepakt vanwege drugshandel, zou de bekende Nederlandse sprinter Roelf B. zijn. Dat melden bronnen binnen de atletiekwereld aan de Telegraaf.

Op de beelden die van de arrestatie zijn te zien, herkennen zij de 21-jarige Groninger bovendien ook, schrijft de krant. B. is gearresteerd samen met een nog onbekende landgenoot.

Grootste vangst ooit

De Nederlanders werden afgelopen week in Hongarije opgepakt met zeker een kilogram aan pillen, 451 voorgedraaide joints en ruim 100 gram marihuana. In totaal zou de drugs een waarde hebben van ruim 5.000.000 Hongaarse forint, omgerekend ruim 15.000 euro. Het gaat volgens de Hongaarse media ook om de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het muziekfestival.

De twee verkochten hun drugs vanuit een tent op het festival Sziget op het Óbuda-eiland bij Boedapest. Ze hadden zelfs prijslijsten bij zich waarop de verschillende soorten drugs werden aangeprijsd.

Levenslang dreigt voor Roelf B.

In Hongarije kan het smokkelen van drugs bestraft worden met een levenslange gevangenisstraf. Ook op het handelen in drugs staat een zware straf. Maar volgens advocaat Gerard Spong is de kans klein dat ze zo lang achter de tralies verdwijnen:


B. is de tweede atleet in korte tijd die is gearresteerd wegens drugshandel in het buitenland. Onlangs werd ook Madiea G. in Duitsland opgepakt, omdat ze meer dan 50 kilo drugs met een geschatte straatwaarde van 2 miljoen euro het land in wilde smokkelen.