Het Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi zich in de Golfregio bevindt in het Midden-Oosten. Een woordvoerder van het OM heeft dat zondag gezegd. Wat die aanwijzingen en signalen inhouden, wilde hij niet zeggen. Ook is niet duidelijk of er onlangs nieuwe aanwijzingen zijn bijgekomen.

Deze zomer zeiden bronnen tegen De Telegraaf dat Taghi in Dubai zou verblijven. Maar het OM wil niet bevestigen dat de crimineel ook echt in die stad in de Verenigde Arabische Emiraten zit. Naast de Verenigde Arabische Emiraten worden ook Bahrein, Koeweit, Qatar, Oman en Saudi-Arabië tot de Golfregio gerekend.

OM-chef Gerrit van der Burg zei zondag in televisieprogramma WNL Op Zondag ook dat het OM “niet op een dood spoor zit, zoals in sommige media wordt beweerd. We hebben een heel vasthoudend team dat achter hem aan zit.” Hij zei verder dat justitie “een lange adem heeft”.

Lange lijst van verdenkingen

Taghi is een van de hoofdverdachten in het Marengo-proces. Hij is aangeklaagd voor vier moorden en zeven moordpogingen of -plannen. Daarnaast wordt de misdadiger verantwoordelijk gehouden voor de schokkende moorden op de broer en de advocaat van de kroongetuige in het proces, Nabil B.

Lees ook: Lijst van verdenkingen tegen voortvluchtige topcrimineel Taghi wordt steeds langer

Het OM en een team van tientallen politiemensen zijn intensief bezig om zijn verblijfplaats te achterhalen. Na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum in Amsterdam kondigde minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aan dat hij ook de inlichtingendiensten gaat inzetten voor de opsporing van Taghi.

 Lees ook: De klopjacht op Ridouan Taghi is opgevoerd: ‘Het kan heel snel gaan’

In juli riep de politie vakantiegangers nog op om in het buitenland uit te kijken naar de crimineel en zijn handlanger Said Razzouki. De politie zei er toen serieus rekening mee te houden dat de twee zich schuilhouden in Spanje, Marokko of Dubai. Die laatste stad lijkt nu dus het meest waarschijnlijk.