Sport

Minuut stilte op voetbalclub van vermoorde Nicolle (12) en Maryori (27)

Voetbalclub Wieldrecht komt vandaag weer in actie na het gezinsdrama in Dordrecht, waar agent Wendell C. (35) maandag zijn vrouw Maryori (27) en zijn dochters Naiomy (8) en Nicolle (12) doodschoot. Het eerste van vv Wieldrecht speelde uit in Strijen met rouwbanden om en beide teams hielden een minuut stilte.

Zowel Maryori als Nicolle waren actief op de voetbalclub en kleine Naiomy zou ook bij de club gaan spelen, nadat ze haar zwemdiploma had gehaald, vertelt Henk de Kleijn, voorzitter van voetbalclub Wieldrecht. De eerste wedstrijd sinds het drama is beladen. “We hebben de afgelopen week aardig wat op ons afgekregen. Nu moet de knop weer om, want er moet gevoetbald worden.”

Lees ook: ‘Bedrukte en verdrietige sfeer’ op basisschool Dordrecht na gezinsdrama

De dames die bij de club actief zijn, komen nog niet in actie. “Zij hebben de wedstrijden even afgezegd, zij zijn er emotioneel nog teveel bij betrokken”, aldus De Kleijn.

Lees ook: Moeder van gezinsdrama Dordrecht in ziekenhuis overleden

In het clubgebouw is een gedenkhoek ingericht en een condoleanceregister geplaatst, vertelt hij. “Al heel veel mensen hebben dat gedaan.” Ook is er een herdenking geweest, waar meer dan honderd mensen aanwezig waren. Slachtofferhulp was ook bij de bijeenkomst aanwezig en zet zich nog steeds in voor de mensen die hun verhaal kwijt willen.