112

Juwelier Maastricht na miljoeneninbraak nu slachtoffer van ramkraak

Er is opnieuw geprobeerd in te breken bij de juwelierszaak in Maastricht. Afgelopen Kerst werd hier voor 1,3 miljoen euro aan horloges gestolen. Daders probeerden zaterdagnacht door middel van een ramkraak zichzelf toegang tot het pand te verschaffen. Maar door aangescherpte beveiligingsmaatregelen is het ze dit keer niet gelukt.

”Ik werd gebeld door de beveiliging en zag gelijk op de camera’s dat er een auto naar binnen is gereden”, vertelt de eigenaar van de juwelierszaak. De juwelier is na de vorige diefstal noodgedwongen verhuist naar een ander pand in Maastricht dat veiliger zou zijn. Dat kwam nu goed uit: “Ze hebben de eerste veiligheidsschil gepasseerd, maar daarna komen er nog drie”, laat de juwelier weten. “Die zijn ze niet doorgekomen.”

Ondanks dat de daders dit keer geen horloges hebben kunnen meenemen, is er toch veel schade. “Er is erg veel schade aan de pui van het gebouw”, vertelt de eigenaar. “We schatten nu dat het uitkomt op een ton. De komende weken blijft de winkel in ieder geval gesloten.”

Lees ook: Beeld: Inbrekers roven Maastrichtse juwelier binnen drie minuten leeg

Verdachten aangehouden

Voor de vorige diefstal heeft de politie begin deze maand twee verdachten kunnen aanhouden. De verdachten hadden verschillende horloges van de juwelier, maar ook hennep, een wapen en juwelen, in hun woning liggen. Daarnaast heeft de politie huiszoekingen gedaan in Bosnië en Servië, hier hebben ze niemand kunnen aanhouden.

Of de ramkraak van zaterdagnacht verband houdt met de miljoeneninbraak van vorig jaar is niet duidelijk. De politie is bezig met een onderzoek.