Misdaad

Beeld: Inbrekers roven Maastrichtse juwelier binnen drie minuten leeg

Een miljoenenroof bij Juwelier Burger in Maastricht. Twee inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag voor 1,3 miljoen euro aan peperdure horloges meegenomen, dat meldt eigenaar Alfred Burger aan Hart van Nederland.

Burger is er kapot van: ”Je werkt 25 jaar, zeven dagen per week aan je zaak en dan gebeurt dit. Binnen een paar minuten is het allemaal weg.” De juwelier is verzekerd tot 250.000 euro. Maar de de 150 gestolen horloges hebben een gezamenlijke waarde van ruim 1,3 miljoen euro. ”Van de gestolen horloges zijn zestig exemplaren zelfs zeer exclusief. Dit zijn unieke horloges, waarvan maar een tot twee exemplaren bestaan.”

Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen via het kantoor boven de zaak binnenkomen. ”Ze hadden een ladder tegen de gevel gezet”, legt de eigenaar uit. Even later slaan ze met een hamer de vitrines in de winkel kapot en stoppen tientallen horloges in tassen. Binnen twee minuten zijn de inbrekers weer buiten.

Het personeel van de zaak is sinds gisteren bezig om de boel op te ruimen. Burger: ”Er is gelukkig niemand gewond geraakt, maar dit is een enorme klap voor onze zaak.”

Van de daders ontbreekt elk spoor. ”De recherche heeft de bewakingsbeelden al voor verder onderzoek”, zegt Alfred. De eigenaar gaat een beloning uitloven om de daders te vinden. ”Ik moet over de hoogte nog met de verzekering overleggen, maar het wordt een hele forse beloning.”