Misdaad

Groot onderzoek OM en politie naar misbruik atletiektrainer Jerry M.

Het Openbaar Ministerie (OM) begint samen met de politie een onderzoek naar de 58-jarige Rotterdamse atletiektrainer Jerry M. Van 1982 tot mei 2017 heeft hij verscheidene meisjes tussen 11 en 18 jaar misbruikt. Deze zomer legde de man daarover een bekentenis af bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR).

“Aanleiding voor het onderzoek zijn publicaties in de media over misbruik van meisjes die op verschillende locaties en momenten atletiektraining kregen van deze man”, aldus het OM. Er zijn meldingen gedaan maar die hebben ,”vooralsnog niet tot een aangifte geleid”.

Lees ook: ‘Politie wist al in 2000 van misbruik door atletiektrainer Jerry M. en raakte melding kwijt’

De verdachte werkte bij diverse atletiekverenigingen in de regio’s Rotterdam en Den Haag. Volgens De Telegraaf stapte een van zijn slachtoffers in 2000 naar de rechter, nog vóór de wettelijke verjaringstermijn.

Lees ook: ‘Misbruik door atletiektrainer Jerry M. had voorkomen kunnen worden’

Het slachtoffer wilde aangifte doen van ernstig misbruik, maar zette deze later om in een melding toen ze van de politie te horen kreeg wat de consequenties van aangifte zouden zijn. “Mijn melding is bij de politie helaas kwijtgeraakt”, vertelt het slachtoffer in de krant.

Zedenpolitie

Vervolgens werd in 2009 bij de zedenpolitie in Hoogvliet opnieuw een melding gedaan van M.’s misdragingen. Ook hier werd uiteindelijk afgezien van aangifte, opnieuw nadat de politie de melder had gewezen op de gevolgen daarvan.

ANP/Redactie