Lifestyle & Entertainment

Eerste verkoopronde songfestivalkaarten zorgt voor teleurstelling en blijdschap bij fans

De eerste kaarten voor het Eurovisiesongfestival waren donderdag binnen twintig minuten uitverkocht. Dit tot grote teleurstelling van Patrick Huisman. Hij viste, net als duizenden anderen, naast het net.

Patrick is al jarenlang fan van het muziekfestijn en gaat het liefst elk jaar naar de finale.”Ik was vorig jaar in Tel Aviv en daarvoor een keer in Lissabon”, vertelt Patrick. Ondanks dat het songfestival dit jaar op eigen bodem is, heeft Patrick vooralsnog geen kaartje.

Hij is vastbesloten om het in januari opnieuw te proberen. Ook heeft Patrick zich opgegeven als vrijwilliger en delegatieleider. Op die manier zou hij zonder kaartje toch bij het Eurovisiesongfestival aanwezig kunnen zijn.

Lees ook: Eerste songfestivalkaarten op veilingsites, maar let op: ze zijn nep

Songfestivalkaarten

Heb jij net als Patrick achter het net gevist? Geen zorgen. Er komen nog een aantal nieuwe mogelijkheden. In januari en maart volgen nog twee rondes waarin je tickets kan veiligstellen. Rotterdammers die geen tientallen euro’s voor tickets kunnen neerleggen kunnen ook meeloten voor gratis kaartjes. Er zijn 4250 tickets gereserveerd voor minima. Na een dag heeft de gemeente al zevenhonderd aanmeldingen hiervoor binnengekregen.

Lees ook: Dit zijn de drie presentatoren van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam

Het doorverkopen van je tickets tegen absurd hoge prijzen zal dit jaar niet gebeuren. Kaartjes worden uitgeven op naam. Bij de ticketcontrole in Ahoy kan er om identificatie worden gevraagd.