Lifestyle & Entertainment

Eerste songfestivalkaarten op veilingsites, maar let op: ze zijn nep

De felbegeerde Eurovision songfestivalkaarten: je vindt ze nu al op bijvoorbeeld veilingssite Marktplaats. Maar je moet er wel diep voor in de buidel tasten. De tickets staan namelijk voor 175 euro of duurder op de site. De organisatie van het liedjesfestijn waarschuwt echter voor deze tickets voor de show in Rotterdam Ahoy, want deze zijn namelijk hartstikke nep.

Gelukkige fans die wel door de wachtrij van 80.000 mensen heen waren gekomen, krijgen hun ticket namelijk pas vanaf vrijdag. Daar waarschuwt de organisatie voor op Twitter.

Volgende verkoop in januari

Zo wordt er op Marktplaats een ticket voor 175 euro verkocht voor ‘de grand final juryshow’ of vier ‘eersterangs kaarten grande finale’ voor 240 euro per stuk of bij een ander voor 260 euro per stuk. De kaarten zouden weg mogen voor de originele prijs. “Er zijn nog geen tickets uitgegeven,” twitterde de organisatie. “Alles wat nu via verschillende kanalen wordt aangeboden is nep. Koop deze dus niet!”

De eerste tickets voor de twee halve finales op 12 en 14 mei en de grote finale op 16 mei gingen donderdag om 12.00 uur in de verkoop. Binnen twintig minuten waren alle liveshows al uitverkocht en de kaartjes voor de zes repetities waren binnen een uur allemaal op.

Lees ook: Eerste kaartjes songfestival in twintig minuten uitverkocht

In totaal kunnen er, verdeeld over de negen verschillende shows, zo’n 65.000 mensen in Ahoy zijn. Twee derde van deze tickets is beschikbaar voor het publiek en een groot deel hiervan is donderdag verkocht. De tweede ronde vindt eind januari plaats.


ANP

Beeld: Marktplaats