Lifestyle & Entertainment

Eerste kaartjes songfestival in twintig minuten uitverkocht

De eerste tickets voor het Eurovisie Songfestival waren donderdag binnen twintig minuten uitverkocht, laat de organisatie weten. 80.000 fans probeerden op meer dan 200.000 schermen een kaartje te bemachtigen.

De kaartverkoop startte om 12.00 uur, na twintig minuten waren de liveshows van de twee halve finales en de finale uitverkocht. Om 12.35 uur waren er ook geen tickets meer beschikbaar voor de juryshows. Kaarten voor de familieshows waren na drie kwartier op.

Lees ook: Tickets Songfestival Nederland: zo wordt zwarthandel tegengegaan

Later meer kaartjes songfestival

Voor de Songfestivalfans die achter het net visten, zijn er nog twee kansen om het kaartjes te krijgen. Na de loting in januari volgt een tweede ronde. Naar verwachting gaan de laatste toegangsbewijzen in maart in de verkoop.

In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen bij de negen verschillende shows in de Rotterdamse Ahoy zijn. Twee derde van de plaatsen is beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors. De gemeente Rotterdam verloot een klein deel van de kaarten onder inwoners met een laag inkomen. De winnaars krijgen de kaarten gratis.

Lees ook: Tickets Songfestival Nederland: zo wordt zwarthandel tegengegaan

Songfestivalfans die donderdag geen kaartjes hebben weten te bemachtigen, moeten oppassen. Veilingwebsites bieden nu al tickets aan voor de shows in Rotterdam Ahoy, maar die zijn vals. Daar waarschuwt de organisatie voor op Twitter.

De gelukkige fans die door de wachtrij van 80.000 mensen heen waren gekomen, krijgen hun ticket vanaf vrijdag. Daarom is het onmogelijk dat er al kaarten worden aangeboden. “Er zijn nog geen tickets uitgegeven. Alles wat nu via verschillende kanalen wordt aangeboden is nep. Koop deze dus niet!”, twittert de organisatie.

Tekst: Redactie/ANP
Foto: EBU