Lifestyle & Entertainment

Dit zijn de drie presentatoren van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam

De kogel is door de kerk: Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen vormen het presentatieteam van het Eurovisiesongfestival dat volgend jaar plaatsheeft in Nederland.

Het drietal presenteert op dinsdag 12 en donderdag 14 mei de halve finales en op 16 mei de grote finale. Dat hebben NPO, AVROTROS en de NOS woensdag bekendgemaakt. Het songfestival vindt plaats in Rotterdam Ahoy.

Sinds Duncan Laurence in mei het songfestival naar Nederland haalde, werd behalve over de gaststad vrijwel het meest gedebatteerd over wie het songfestival moet presenteren. Een groot deel van de BN’ers solliciteerde openlijk in de media naar de job.

Enorme dosis presentatietalent

“We kiezen in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest,” zegt Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisiesongfestival 2020. Met Cornald Maas was Jan Smit de afgelopen jaren al vaste songfestival-commentator.

Jan Smit

“Met de keuze voor Jan Smit kiezen we voor een internationaal ervaren artiest en presentator die de afgelopen negen jaar als vaste songfestivalcommentator naast Cornald Maas heeft laten zien een groot ambassadeur van het festival te zijn. Daarnaast maakt Jan deel uit van de selectiecommissie bij AVROTROS die jaarlijks gaat over de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival”, aldus Bakker.

Lees ook: Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam gaat door dankzij geld kabinet

RTL-presentatrice Chantal is volgens hem “één van de meest talentvolle presentatrices van Nederland met ruime ervaring in grote live amusementshows in binnen- en buitenland” Voor zangeres Edsilia Rombley is het Eurovisiesongfestival bekend terrein. De zangeres deed in 1998 en in 2007 mee aan het evenement.

ANP