Politiek

Op een rijtje: dit ga je merken van het tweede landelijke boerenprotest

Boeren uit het hele land trekken woensdagochtend naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De demonstranten gaan eerst om 09.00 uur ‘s ochtends protesteren in De Bilt bij het onderzoeksinstituut RIVM. Vervolgens vertrekken ze rond 12.00 uur richting Den Haag. Daar komen ze aan het begin van de middag aan voor het boerenprotest.

Dit gaat u woensdag merken van de protestacties:

Snelwegen

  • Automobilisten moeten vooral in de ochtenduren rekening houden met drukte op de snelwegen.
  • Rijkswaterstaat adviseert om de snelwegen rond Utrecht te mijden. Daar zal aan het begin van de ochtend veel overlast zal zijn door trekkers die richting De Bilt rijden.
  • Vanaf het einde van de ochtend kun je ook flinke vertraging hebben op de wegen van Utrecht naar Den Haag. De boeren verplaatsen hun protest dan naar de Hofstad.
  • Kun je in de rest van het land gewoon doorrijden? Waarschijnlijk niet. De boeren komen uit alle uithoeken van het land, dus grote kans dat je moet remmen voor een trekker. Naar verwachting gaan er morgen duizenden trekkers de weg op.

Den Haag

  • Het centrum van Den Haag zit op slot en is niet toegankelijk voor grote voertuigen.
  • Schrik niet als je rondom het Binnenhof militairen aan het werk ziet. Defensie gaat de gemeente namelijk helpen met het afzetten van straten.
  • De gemeente vindt demonstreren op het Binnenhof onverantwoord. Daar mogen de boeren dus niet komen. Gaan ze toch over de schreef, dan staat de Mobiele Eenheid klaar.

Gratis ontbijt!

  • Benieuwd naar het boerenprotest én zin in een gratis ontbijtje? De boeren willen ter compensatie van de overlast ontbijt gaan uitdelen. Dat vindt plaats op de Lange Vijverberg, vlakbij de Hofvijver in Den Haag.

Volg het boerenprotest

Hart van Nederland volgt de boerenacties van woensdag op de voet. Onze verslaggevers zijn live aanwezig bij een verzamelpunt van honderden trekkers bij Hoevelaken, bij het RIVM in De Bilt en natuurlijk op het Binnenhof en Malieveld in Den Haag.

Benieuwd naar de beweegredenen van de boeren? Dit is waarom de boeren protesteren in Den Haag.