Boeren protesteren deze week: waar en wanneer?

Opnieuw vinden er deze week boerenprotesten plaats. De boeren demonstreren tegen de nieuwe stikstofregels en omdat ze vinden dat er een te negatief beeld heerst van hun beroep in de media en politiek. Hieronder vind je een overzicht waar en wanneer de boeren gaan protesteren deze week. Eerder voerden duizenden boeren actie op het Malieveld in Den Haag.

Maandag, acht provincies

Om 12.00 uur maandag vinden de eerste protesten van deze week plaats. Dit gebeurt in acht verschillende provincies. Bij de provinciehuizen in  Assen, Groningen, Haarlem, Lelystad, Utrecht, Zwolle, Den Haag en Arnhem wordt geprotesteerd. LTO Noord heeft zijn leden gevraagd om massaal te komen demonstreren. De boeren zorgen onderweg voor files en oponthoud.

Lees ook: Weer boerenprotest, dit keer bij acht provinciehuizen

Dinsdag, Limburg

Dinsdag wordt er gestaakt bij het provinciehuis van Limburg, in Maastricht. Er zal tijdens het protest een petitie worden aangeboden aan de leden van Gedeputeerde Staten, die dan vergaderen in het provinciehuis.

Woensdag, landelijke staking 

In Bilthoven wordt bij het gebouw van de RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) gedemonstreerd. Het is onbekend hoeveel boeren hier worden verwacht, maar omdat het gaat om een landelijk protest is de verwachting dat het grootste protest hier plaatsvindt. Vervolgens vertrekken de boeren naar de Tweede Kamer in Den Haag, waar verder zal worden gestaakt.

Donderdag, Tour de Boer

Op donderdag doen de boeren voor een tweede maal Den Haag aan. Dit keer nemen ze veel oud papier met zich mee, wat ze vervolgens bezorgen voor de deur bij verschillende overheidsinstanties.  Dit doen ze onder de noemer van Tour de Boer. De boeren vinden namelijk dat ze de laatste jaren veel papieren rompslomp vanuit de overheidsinstanties ontvangen. Ook is het plan om een groot ontbijt ‘s ochtends te organiseren, met allerlei producten die van het platteland afkomen.