Sport

Badr Hari wekenlang uitgeschakeld door gescheurde enkelband

Kickbokser Badr Hari moet zeker twee tot drie weken rust nemen vanwege een gescheurde enkelband. Dat laat zijn sportschool Mike’s Gym weten aan Hart van Nederland. Het duurt nog zeker vijf weken voordat hij weer druk kan zetten “en tegenstanders kan beuken”.

Hari raakte zaterdag geblesseerd aan zijn enkel tijdens de ‘kickbokswedstrijd van de eeuw‘ tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. Hari leek de sterkste, maar moest opgeven met een enkelblessure. Zoals zondag al werd gespeculeerd gaat het inderdaad om een gescheurde enkelband, zo laat Hari zelf weten via een post op Instagram.

Revalidatie

Hari dankt in de post het ‘uitstekende medische team’ van het Acibadem International Medical Center in Amsterdam. Hij zegt enkele weken rust te moeten nemen en na een steng revalidatieproces weer terug te kunnen zijn ‘om al zijn doelstellingen te bereiken’.

Lees ook: Rico Verhoeven woest tijdens persconferentie: ‘Vuile pannenkoek!’

Als Badr weer helemaal hersteld is, gaat er een derde titanenstrijd komen met Rico Verhoeven, denkt zijn trainer. “De komende tijd gaat hij eerst uitzieken, trainen en zich weer beter melden. Dan zal er in de loop van de tijd wel weer een uitnodiging komen.”

Tekst: Redactie/ANP

Beeld: ANP