Sport

3,5 miljoen Nederlanders zagen Badr Hari opgeven tegen Rico Verhoeven

Maar liefst 3,5 miljoen kijkers zaten zaterdag aan de buis gekluisterd tijdens de ‘kickbokswedstrijd van de eeuw’ tussen wereldkampioen Rico Verhoeven en uitdager Badr Hari.

De titanenstrijd was het best bekeken televisieprogramma van de avond. Op het moment van de wedstrijd, rond 22.30 uur, schakelde meer dan de helft van alle kijkers in op de uitzending op Veronica. De stream op Kijk.nl werd ruim 490.000 keer bekeken.

Lees terug: Rico Verhoeven blijft wereldkampioen, Badr Hari moet weer opgeven door een blessure

De beslissing viel in de derde ronde van drie minuten. Badr leek op dat moment de sterkste en had de meeste punten, maar hij moest opgeven met een enkelblessure. Het was een herhaling van drie jaar geleden, toen Badr tijdens het eerste onderlinge gevecht met Rico ook geblesseerd raakte en opgaf.

Andere wedstrijden

Ook andere kickbokswedstrijden van het Glory-evenement in het Arnhemse Gelredome waren populair. Zo trok het duel tussen de Nederlander Luis Tavares en de Fransman Stéphane Susperregui, dat voor het gevecht tussen Rico en Badr werd uitgezonden, 2,2 miljoen kijkers.

De kickboksuitzendingen op Veronica staan op nummer 1, 2, 3, 5 en 6 op de lijst van best bekeken televisieprogramma’s. Het vorige duel tussen Rico en Badr in 2016 trok 774.000 kijkers.

Kijk hieronder het gevecht hier terug

Redactie/ANP