Sport

Rico Verhoeven blijft wereldkampioen, Badr Hari moet weer opgeven door een blessure

Rico Verhoeven blijft de kickbokswereld regeren. Hij versloeg zijn uitdager Badr Hari in een rechtstreeks gevecht in een volgepakt GelreDome.

De beslissing viel in de derde ronde van drie minuten. Net als drie jaar geleden tijdens het eerste onderlinge gevecht raakte Badr geblesseerd. Hij moest met een beenblessure opgeven. Badr stond op het moment dat hij geblesseerd raakte voor in punten. Rico had al twee keer acht tellen gekregen.

Kijk het gevecht hier terug:

Rico is al ruim vijf jaar wereldkampioen in de zwaarste gewichtsklasse van promotor Glory. De 30-jarige Brabander verdedigde zijn kampioensgordel voor de negende keer op rij met succes.

Twee keer blessure voor Badr

Beide rivalen stonden drie jaar geleden voor het eerst tegenover elkaar in Oberhausen. Rico won toen al in de tweede ronde omdat Badr met een zware armblessure moest opgeven. Beide kickboksers vonden de afloop van die partij zo teleurstellend, dat ze onder de titel ‘unfinished business’ nog een lucratief gevecht overeenkwamen.

Lees meer: Het gevecht is voorbij, maar hoe werkt kickboksen eigenlijk? 

De 35-jarige Badr kwam de laatste jaren nauwelijks in actie, mede door een gevangenisstraf en een dopingschorsing van 19 maanden. Hij beloofde nu wel klaar te zijn voor het gevecht. 31.000 toeschouwers in het Gelredome en miljoenen televisiekijkers in 180 landen zagen een gevecht dat spectaculair begon maar toch weer eindigde in een anticlimax.

Rico kreeg al na 1 minuut en 20 seconden acht tellen. Hij herstelde zich in de tweede ronde maar kreeg in de derde ronde weer acht tellen. Badr probeerde aan te vallen met een hoge trap, maar gleed uit en blesseerde een been. Hij ging huilend van de pijn op een brancard het stadion uit.

Rico heeft dubbele gevoelens

Rico heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn zege op Badr. “Ik heb twee hele grote fouten gemaakt”, zei hij. “Maar ik win omdat Badr geblesseerd raakte.”

Rico kreeg twee keer acht tellen voordat Badr zich met een hoge trap zwaar blesseerde. “Ik stond achter, maar dat wil niet zeggen dat ik niet gewonnen had”, zei Rico. “Ik blijf altijd hard werken. We zitten hier in een voetbalstadion. Als een voetbalclub met 3-0 achter staat, dan kan die club ook met 4-3 winnen.”

Rico sluit een derde gevecht met Badr niet uit. “We zijn nu nog niet klaar”, zei Verhoeven. “Ik wil best nog een keer.”