112

Al ruim 32.000 euro opgehaald voor uiteengerukt gezin Scherpenzeel

De teller van de inzamelingsacties voor het uiteengerukt gezin uit het Gelderse Scherpenzeel staat zaterdagmiddag al op ruim 32.000 euro. Het gezin van vijf raakte vorig weekend betrokken bij een ernstig ongeval onderweg naar hun vakantiebestemming in Kroatië.

Het busje waarin het gezin zat raakte op de A8 bij de Duitse stad München van de weg. Vervolgens reed het tegen een boom aan.

Hackers

De eerste paar dagen werd er geld ingezameld via de site doneerdoel.nl. Die site werd vrijdag aangevallen door onbekende hackers. Daardoor ging de site op zwart en was het onzeker of het ingezamelde bedrag (toen 18.000 euro) uitgekeerd zou worden aan het gezin. De site is nog altijd niet beschikbaar voor bezoekers.

Lees ook: Doneeractie voor gezin fataal ongeluk doelwit van hackers

Inmiddels is duidelijk geworden dat, dat geld veilig is gesteld en dat het gezin kan rekenen op dat bedrag. Na de aanval op die site is er een andere crowdfundingsactie gestart op geef.nl. De teller staat daar zaterdagavond op ruim 14.000 euro. Samen met de eerder opgehaalde 18.000 euro heeft de actie de verwachting van de initiatiefnemer overtroffen.

Herseninfarct

Donderdagmiddag werd bekend dat Manon, de 39-jarige moeder van het gezin, een herseninfarct kreeg tijdens het rijden. Mede hierdoor en de verwondingen van het ongeluk is haar situatie nog steeds zorgelijk. Simone Beijer, uitvaartverzorger en woordvoerder van de familie, laat weten dat haar situatie inmiddels wel stabiel is.

Lees ook: Moeder van verongelukt gezin uit Scherpenzeel kreeg herseninfarct achter het stuur

Bij het ongeluk kwamen de 44-jarige Theo en dochter Yara (4) om het leven. Het 12-jarige dochtertje Sanne is inmiddels geopereerd en is stabiel. Jordi, de jongste zoon, bleef nagenoeg ongedeerd en is opgevangen door familie.