112

Moeder van verongelukt gezin uit Scherpenzeel kreeg herseninfarct achter het stuur

Het tragische ongeluk op de Duitse snelweg A8 bij München, waarbij vader Theo en zijn 4-jarige dochter Yara om het leven kwamen, werd veroorzaakt nadat de 39-jarige moeder van het gezin onwel werd achter het stuur.

Uitvaartverzorger Simone Beijer laat op Facebook weten dat de vrouw achter het stuur getroffen werd door een herseninfarct. Mede hierdoor, en de verwondingen door het ongeluk, is haar toestand lange tijd kritiek geweest. Momenteel is de situatie nog steeds zorgelijk, maar wel stabiel.

Lees ook: Scherpenzeel zamelt geld in voor uiteengerukt gezin na fataal ongeluk

Het 12-jarige dochtertje Sanne van het gezin is geopereerd en inmiddels buiten levensgevaar. Wonder boven wonder bleef zoon Jordy (11) nagenoeg ongedeerd. Hij is inmiddels goed opgevangen door familie.

Uitvaart

Beijer schrijft verder dat de lichamen van Theo en Yara hoogstwaarschijnlijk dit weekend in Nederland aankomen. Verder vraagt ze rust voor de familie. Ze zijn geroerd door het medeleven van mensen uit heel Nederland, maar willen de tijd tot aan de uitvaart graag gebruiken om persoonlijk afscheid te nemen.

De uitvaart en stilletocht op vrijdag 9 augustus zijn openbaar.