112

Doneeractie voor gezin fataal ongeluk doelwit van hackers

De doneeractie voor het gezin van het vreselijke ongeval op de A8 bij München, waarbij vader Theo en 4-jarige dochter Yara om het leven kwamen, is vrijdag aangevallen door hackers. Zo laat Doneerdoel.nl op hun website weten.

Initiatiefnemer Annet van Riel laat weten dat de 18.000 euro die al was opgehaald, wel veilig is en volledig naar de familie zal gaan. Inmiddels heeft ze ook weer een andere doneeractie opgestart voor mensen die nog willen doneren. Op deze website staat de teller na een halve dag al op bijna zevenduizend euro.

Tekst gaat verder onder de foto

Herseninfarct

Donderdagmiddag werd bekend dat Manon, de 39-jarige moeder van het gezin, een herseninfarct kreeg tijdens het rijden. Mede hierdoor en de verwondingen van het ongeluk is haar situatie nog steeds zorgelijk. Simone Beijer, uitvaartverzorger en woordvoerder van de familie, laat weten dat haar situatie inmiddels wel stabiel is.

Lees ook: Moeder van verongelukt gezin uit Scherpenzeel kreeg herseninfarct achter het stuur

Bij het ongeluk kwamen de 44-jarige Theo en dochter Yara (4) om het leven. Het 12-jarige dochtertje Sanne is inmiddels geopereerd en is stabiel. Jordi, de jongste zoon, bleef nagenoeg ongedeerd en is opgevangen door familie.