Sport

Ajax speelt op 30 april tegen Tottenham in halve finale Champions League

De eerste wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax in de halve finales van de Champions League wordt gespeeld op dinsdag 30 april. De aftrap in Londen is om 21.00 uur. De return in de Johan Cruijff ArenA volgt op woensdag 8 mei, eveneens met 21.00 uur als begintijdstip. Dat maakte de UEFA donderdag bekend.

FC Barcelona neemt het woensdag 1 mei (21.00 uur) in de andere halve eindstrijd in Camp Nou op tegen Liverpool. Dinsdag 7 mei is op Anfield de terugwedstrijd.

Lees ook: KNVB komt Ajax tegemoet en verplaatst voorlaatste speelronde eredivisie

Voor ex-Ajacied en Spurs-verdediger Toby Alderweireld betekent dat een weerzien met zijn oude club. Maar misschien nog wel belangrijker: een weerzien met zijn gastouders Wim en Wil Stap. Tijdens zijn Ajax-tijd woonde Toby 4,5 jaar bij Wim en Wil in huis. Alhoewel zij blij zijn om hem weer te gaan zien betekent dat niet dat zij ook gaan juichen voor de Engelse club.

Speelronde verplaatsen

De KNVB gaat donderdag met de clubs in de eredivisie praten om te kijken of de 33e en voorlaatste speelronde verplaatst kan worden naar later. Nu nog staan er negen wedstrijden ingepland voor zondag 28 april. Ajax speelt die dag de uitwedstrijd tegen De Graafschap. De autoriteiten in Doetinchem willen niet dat de wedstrijd wordt verplaatst naar vrijdagavond 26 april.

Lees ook: Spurs schakelen City uit en treffen Ajax in halve finale Champions League

Om het duel op de vrijdagmiddag te spelen, vindt De Graafschap geen goed idee, omdat veel supporters dan niet kunnen komen kijken. De KNVB is daarom overgeschakeld naar een ander plan en hoopt dat de andere clubs mee kunnen en willen werken om alle wedstrijden van de 33e speelronde naar mei te verplaatsen.

Lees ook: Ronald de Boer over Europees avontuur Ajax: ‘Had het niet voor mogelijk gehouden’

Ajax speelt zondag 5 mei ook nog de bekerfinale, tegen Willem II.

Programma

Het resterende programma voor Ajax ziet er vooralsnog als volgt uit:

zaterdag 20 april
FC Groningen – Ajax (competitie)

dinsdag 23 april
Ajax – Vitesse (competitie)

zondag 28 april
De Graafschap – Ajax (competitie)

dinsdag 30 april
Tottenham Hotspur – Ajax (Champions League)

zondag 5 mei
Willem II – Ajax (bekerfinale)

woensdag 8 mei
Ajax – Tottenham Hotspur (Champions League)

zondag 12 mei
Ajax – FC Utrecht (competitie)

De finale van de Champions League is zaterdag 1 juni in Madrid.

ANP