112

OM wil meer straf voor zware verwaarlozing campingjongen Jaden

Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich niet neer bij de celstraf van drie jaar die een Duitse man en vrouw onlangs hebben gekregen voor het opsluiten, mishandelen en ernstig verwaarlozen van hun destijds achtjarige zoon. De jongen werd vorige zomer sterk vermagerd op een camping in Winterswijk aangetroffen.

Justitie had tegen de 35-jarige ouders vijf jaar celstraf geƫist. Omdat de strafmaat aanmerkelijk lager uitviel, stapt het OM nu naar het gerechtshof, bevestigt een woordvoerster berichtgeving door De Gelderlander. Volgens de krant gaat ook de moeder in beroep. Haar advocaat was dinsdagavond niet bereikbaar.

Lees ook: Duitse ouders de cel in voor mishandelen zoontje op camping

De jongen werd door zijn ouders vastgebonden met tiewraps, geschopt en in een kist gestopt. Hij kreeg ook te weinig eten en drinken. Uiteindelijk werd hij in een tent van andere campinggasten aangetroffen, waar hij iets zat te eten.

Lees ook: OM eist vijf jaar celstraf voor ernstig verwaarlozen campingjongen Jaden

De officier van justitie zei tijdens de zaak dat het inmiddels goed gaat met het slachtoffer. De knul woont nu samen met de twee andere kinderen bij een pleeggezin.

Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland.