112

Duitse ouders de cel in voor mishandelen zoontje op camping

Twee Duitse ouders zijn dinsdag in de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot drie jaar cel voor het mishandelen en verwaarlozen van hun zoontje op een camping in Miste, vlakbij Winterswijk. Tegen hen was eerder vijf jaar celstraf geëist.

De rechtbank acht bewezen dat het stel hun 9-jarige zoontje Jaden hebben geschopt, geslagen en opsloten in een kist. Hij zat regelmatig vastgebonden met tiewraps en moest ook plassen en poepen in de kist. Wanneer opa en oma over de vloer kwamen, werd deze snel weggehaald.

Gevonden in hun tent

De zaak ging een jaar geleden rollen toen gasten op een camping in Miste – in de Gelderse Achterhoek – een jongetje in hun tent vonden. Hij was aan het eten en was zwaar verwaarloosd en uitgehongerd. Kort daarop arresteerde de politie zijn 35-jarige ouders, Udo D. en Jessica T.

De details die vandaag in de rechtszaal genoemd werden zijn schokkend. Zo zei Jadens moeder dingen als: “Ik maak hem kapot” en zijn vader zei over hem: “In de kist vastmaken, met een sok in zijn bek.”

Lees hier meer over de gruwelijke zaak

Het stel heeft nog twee kinderen onder de 10 jaar die getuige zijn geweest van alles. Het zusje van Jaden ondersteunde de verklaringen van haar broer en de bevindingen van het NFI. In Duitsland zijn de twee al eens veroordeeld voor mishandeling van hun oudere zoon.