112

Giel Beelen zegt sorry voor Pinkpop-tweet na storm van kritiek

Giel Beelen noemt het ‘superheftig’ dat het voor mensen niet duidelijk is dat hij de aanrijding maandagochtend vroeg bij Pinkpop verschrikkelijk vindt. De 41-jarige Veronica-dj geeft wel toe dat de tweet die hij daarover de wereld instuurde “natuurlijk heel onhandig” was.

Lees ook: Dode en gewonden bij aanrijding op Pinkpop, bestuurder doorgereden
Lees ook: Politie met man en macht op zoek naar busje fatale aanrijding Pinkpop

Giel stuurde in alle vroegte “met een dubbel gevoel” de tweet: “Treurig nieuws uit Landgraaf, succes aan alle betrokkenen. Ondanks dit einde heb ik wel een topweekend gehad.” Beelen: “Het was toen nog niet duidelijk dat er een dode was gevallen. Met die wetenschap hebben we de tweet de wereld ingestuurd. We zaten ermee, maar we gingen het wel gewoon over Pinkpop hebben.”

Al snel kreeg Giel veel kritiek over zich heen waardoor hij een excuus-tweet stuurde. “Ik snap niet dat er mensen zijn die eraan twijfelen of ik zoiets heftig vindt”, aldus de verbijsterde dj. Wel geeft hij toe dat de eerste tweet ook “niet ideaal” was als het alleen bij gewonden was gebleven. “Maar dan zou het niet zo pijnlijk zijn als het nu is.”

Lees ook: Organisatie Pinkpop diep geschokt na fatale aanrijding
Lees ook: Burgemeester Landgraaf bezoekt plek fatale aanrijding Pinkpop

Bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf viel maandagochtend rond 04.00 uur een dode en raakten drie voetgangers zwaargewond. De bus en de bestuurder zijn nog steeds spoorloos.

LEES HIER ALLES OVER HET FATALE ONGELUK BIJ PINKPOP

ANP