112

Dode en gewonden bij aanrijding op Pinkpop, bestuurder doorgereden

Bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf is een dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie Limburg. Het vermoeden is dat het gaat om festivalgangers. De bus en de bestuurder zijn een kleine drie uur na het incident nog steeds spoorloos.

Lees ook: Organisatie Pinkpop diep geschokt na fatale aanrijding

De bestuurder van de witte bus, vermoedelijk een Fiat met waarschijnlijk een Nederlands kenteken, is na de aanrijding doorgereden. De politie is daar nog naar op zoek, onder meer aan de hand van getuigenverklaringen. Mensen die iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Camping B

Het incident gebeurde rond 04.00 uur op de Mensheggerweg in de buurt van Camping B van het Pinkpopfestival. De traumahelikopter is ingezet voor de verzorging van de gewonden. Volgens de politie liepen de mensen op straat toen ze werden aangereden door het busje.

Lees ook: Politie met man en macht op zoek naar busje fatale aanrijding Pinkpop
Lees ook: Organisatie Pinkpop diep geschokt na fatale aanrijding

De gemeente Landgraaf heeft een noodnummer ingesteld voor mensen die vragen hebben naar aanleiding van de aanrijding in de buurt van het festivalterrein.

Ongeluk of opzet?

De weg blijft voorlopig dicht. De politie onderzoekt, ook met technische ondersteuning, of het gaat om een ongeluk of om opzet. Bij het onderzoek wordt onder meer een politiehelikopter ingeschakeld.

Lees ook: Burgemeester Landgraaf bezoekt plek fatale aanrijding Pinkpop
Lees ook: Giel Beelen zegt sorry voor Pinkpop-tweet na storm van kritiek

Veel mensen hebben de aanrijding zien gebeuren. Volgens de brandweer is Slachtofferhulp ingeschakeld. Op het tijdstip van het incident, rond 0400 uur, liepen er veel mensen op de Mensheggerweg.

Identiteit van de slachtoffers

Hoewel nog niets bekend is over de identiteit van de slachtoffers, gaan de hulpdiensten er wel van uit dat het gaat om festivalgangers. Het driedaagse festival Pinkpop beleefde zondag zijn laatste dag, maar veel bezoekers overnachtten nog op de campings op het terrein.

LEES HIER ALLES OVER HET FATALE ONGELUK BIJ PINKPOP

Om de bus en de bestuurder zo snel mogelijk te vinden is ook een Burgernet-bericht uitgestuurd. De drie zwaargewonde slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Heerlen en in Maastricht gebracht.

ANP/Redactie
Beeld: Track’88