Terug

Volg Hart van Nederland

2000 huishoudens in Ede in de kou door problemen warmtenet

2000 huishoudens in Ede in de kou door problemen warmtenet

nieuws

8 jan 2024, 16:13

Zo'n 2000 huishoudens in de Gelderse gemeente Ede zitten sinds zondagmiddag in de kou door problemen met de stadsverwarming bij Warmtebedrijf Ede.

Volgens het bedrijf is er sprake van een "verminderde warmtelevering" en is het de verwachting dat de problemen maandagavond nog niet zijn opgelost. Daarom wordt er vannacht doorgewerkt, aldus het warmtebedrijf.

Veel mensen vragen zich af hoe ze deze winter overleven als ze de kachel (bijna) uit moeten laten. Olger en zijn Deventer Walrusclub hebben het antwoord:

Olger heeft de beste voorbereiding op energiebesparende winter: koudwaterzwemmen
1:56
Olger heeft de beste voorbereiding op energiebesparende winter: koudwaterzwemmen

Het warmtesysteem in Ede werkt met ondergrondse geïsoleerde leidingen waardoor heet water stroomt. Dat water wordt verwarmd door duurzame warmtebronnen en vervangt zo cv-installaties met aardgas.

Waardoor het systeem nu hapert, is niet bekend. Kwetsbare doelgroepen kunnen zich bij het bedrijf melden. Voor hen zijn bijvoorbeeld mobiele kachels beschikbaar.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.