Terug

Volg Hart van Nederland

Gladde wegen in het zuiden, code geel in Limburg en Brabant

Weerbericht

8 jan 2024, 11:38

In het zuiden van Nederland is het maandagochtend op sommige plaatsen glad doordat het er sneeuwt. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor de provincies Limburg en het oosten van Noord-Brabant.

In de zuidelijke provincies kan plaatselijk enkele centimeters sneeuw vallen Reden voor het weerinstituut mensen te waarschuwen voor gladde wegen. Rijkswaterstaat sluit zich aan bij de waarschuwing en roept op onderweg alert te zijn. Waar nodig wordt er zout op de wegen gestrooid. Er is tot nu toe al meer dan 1,4 miljoen kilo zout gelegd.

In de middag verlaten de sneeuwbuien het land via het zuidwesten, daarna wordt het droog, voorspelt het KNMI.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.