Terug

Volg Hart van Nederland

Tamme wolf op de Hoge Veluwe wordt beschoten met paintballgeweer

Dieren

1 nov 2022, 20:58

Provincie Gelderland staat toe dat er geschoten wordt op een wolf op de Hoge Veluwe die dichtbij mensen komt. Hoewel natuurfotografen hun geluk niet op kunnen met de tamme wolf, is het niet handig dat de nu nog jonge wolf niet mensenschuw is.

Een paar weken geleden viel het op dat een wolf steeds dichterbij de mensen kwam in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op sociale media ging een video rond van fotografen die op slechts een paar meter afstand foto's konden maken van de wolf. Dat zorgde ervoor dat er steeds meer fotografen en andere wolvenliefhebbers op zoek gingen naar de wolf. 

Afschrikken

Daarom mogen handhavers van de provincie binnenkort met een paintballgeweer op de wolf schieten. "Daarmee willen we proberen de wolf af te schrikken", zegt een woordvoerder van de provincie tegen Hart van Nederland. "En we doen het met verf zodat de wolf herkenbaar is." Want de provincie denkt dat het maar om één wolf gaat die zo dichtbij komt. Op de andere wolven mag niet worden geschoten.

Wie wel eens gepaintballd heeft, weet dat zo'n verfballetje ontzettend veel pijn kan doen. "Dit zijn niet het soort geweren die je gebruikt op een bedrijfsuitje", aldus de provincie. "Ze zijn aangepast en ik heb ze gezien. Je kunt ervanuit gaan dat het behoorlijk hard is."

Maurice La Haye van de Zoogdiervereniging noemt het een "prima actie" van de provincie. "Deze stappen zijn conform de afspraken en protocollen voor een te tamme wolf", zegt hij. "De provincie wil de wolf in de Hoge Veluwe weer bang maken voor mensen door met een paintbal geweer het dier te bestoken als het dier te dichtbij komt. Van afschieten is geen sprake."

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.