Terug

Volg Hart van Nederland

Verwaarloosde stier niet enige dier met te weinig zorg, eigenaar vindt commotie overdreven

Dieren

6 mrt 2023, 15:07

Een melkveehouder uit het Limburgse Eijsden die een verwaarloosde stier zeker tien dagen in de wei liet staan, heeft een tik op de vingers gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er zouden meer dieren bij zijn bedrijf rondlopen die zorg nodig hebben.

Buurtbewoners maakten afgelopen week melding van een stier die verwaarloosd in het weiland stond in Eijsden. Volgens Karin Soeters van House of Animals had het dier een gebroken ruggenwervel of heup. Hij stond krom en kon waarschijnlijk niet (goed) eten en drinken van de pijn. Volgens buurtbewoners stond het dier al tien dagen zo in de wei. Lang heeft het lijden van de stier niet geduurd. Het dier is dezelfde dag nog uit zijn lijden verlost.

Dierenarts ingeschakeld

De NVWA zegt tegen Hart van Nederland dat het samen met de politie bij het bedrijf is geweest. "We hebben de dierenarts van het bedrijf ingeschakeld om direct, maar ook in het vervolg een aantal dieren zorg te geven. Ook hebben we de veehouder opgedragen om te zorgen voor schone en droge ligplaatsen. We nemen bestuursrechtelijke en strafrechtelijke maatregelen. Op korte termijn voeren we een nieuwe controle uit."

'Commotie overdreven'

De veehouder Rompelberg, eigenaar van het bedrijf waar de stier stond, heeft tegen 1Limburg laten weten dat hij de commotie overdreven vindt. "De stier kreeg elke dag eten en drinken, maar fysiek ging het met het beest de laatste maanden steeds minder. Hij had iets aan de heupen, daarom liep hij ook krom. Ik had hem alleen wel iets eerder van het veld moeten halen."

In bovenstaande video is de stier te zien die donderdagmiddag werd afgemaakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.