Terug

Volg Hart van Nederland

Verwaarloosde stier staat al tien dagen moederziel alleen in de wei

Dieren

2 mrt 2023, 15:28

Een treurig beeld in het Limburgse Eijsden. Een verwaarloosde stier staat daar al bijna twee weken moederziel alleen in een weiland. Karen Soeters van House of Animals is poolshoogte gaan nemen bij het dier en heeft een melding gemaakt bij de dierenpolitie.

"Wij krijgen informatie van buurtbewoners over de verwaarloosde stier", zegt Soeters donderdag tegen Hart van Nederland. "Zij hebben alles gedaan, maar krijgen niet de juiste actie. Ik heb een bevriend dierenarts gevraagd te kijken. De stier is verwaarloosd en heeft pijn. Hij lijkt een gebroken ruggenwervel of heup te hebben. Het zou twee tot drie weken geleden zijn ontstaan. Hij zou al tien dagen zo in de wei staan. Hij kan waarschijnlijk niet eten en drinken door de pijn."

Geen contact met boer

Soeters heeft zelf geen contact gehad met de boer in kwestie. "In de meeste gevallen komt de boer zelf in actie als een dier er zo aan toe is. In dit geval is het dier al zo verwaarloosd dat het geen zin heeft", vertelt ze. "Er is wel iemand geweest. De boer heeft tegen haar gezegd dat het niet zijn dier is, terwijl het wel op zijn land staat. Er schijnen daar vaker dieren verwaarloosd in de wei te staan."

Uit lijden verlossen

Er wordt nu hard gewerkt om de stier uit zijn lijden te verlossen. "De dierenpolitie is ermee bezig en we hebben de bal ook bij de NVWA gelegd", gaat Soeters verder. "Er zijn bij deze veehouder meerdere overtredingen geconstateerd. Ik ben nu volop bezig om ervoor te zorgen dat het dier uit zijn lijden wordt verlost, door mensen te bellen en ze zover te krijgen dat ze in actie komen. Op dit moment staat hij er nog."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.