Terug

Volg Hart van Nederland

Goed nieuws: ernstig toegetakelde tiewrap-poes bevalt van gezonde kittens

Dieren

29 mei 2023, 15:12

De poes die vorige week zwaargewond met een tiewrap om zich heen werd gevonden, heeft een nieuw hoofdstuk aan haar wonderlijke verhaal toegevoegd. Laki, zoals de moedige viervoeter nu door de Dierenambulance wordt genoemd, is dit weekend bevallen van drie pluizige kittens.

De kat werd afgelopen dinsdag met strakgetrokken tiewraps om haar nek gevonden door de vrijwilligers van Dierenambulance Hokazo. Na een gespannen reddingsoperatie kon de ernstig vermagerde en hoogzwangere Laki eindelijk naar een veilige plek worden gebracht.

Bekijk de schattige beelden van de kittens hieronder:

ernstig toegetakelde tiewrap-poes bevalt van gezonde kittens
0:32
ernstig toegetakelde tiewrap-poes bevalt van gezonde kittens

Diepe wonden

Maar ondanks de diepe wonden en een lange herstelperiode in het vooruitzicht, baarde Laki drie gezonde kittens. "Het herstel gaat nog een lange tijd duren, want de wonden die ze heeft opgelopen zijn erg diep. Maar we hebben goede hoop dat het met Laki en haar kittens helemaal goed gaat komen", aldus de Dierenambulance Hokazo op Facebook.

Deze overwinning is echter niet zonder slag of stoot gegaan. Er is nog steeds angst voor meer mishandelde katten in de omgeving van Veghel. Dierenambulance Hokazo blijft oproepen tot waakzaamheid en meldingen van verdachte situaties.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.