Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenambulance redt hoogzwangere poes met strakgetrokken tiewrap om nek

Dierenambulance redt hoogzwangere poes met strakgetrokken tiewrap om nek

Dieren

25 mei 2023, 20:52

Vrijwilligers van de Dierenambulance Hokazo uit het Brabantse Veghel hebben een hoogzwangere en vermagerde kat gered die met strakgetrokken tiewraps om haar nek rondliep.

Let op: onderstaande foto's kunnen als schokkend worden ervaren.

De Dierenambulance vertelt op Facebook dat de melding over de kat dinsdag binnenkwam. Iemand had een poes zien lopen met een bandje om haar nek en poot.

'Bewust aangedaan'

Vrijwilligers Christa en Joep schrikken als ze het dier zien. Ze is ernstig vermagerd, gewond aan een oog en waarschijnlijk zwanger. "Helaas rende de poes snel naar een plek waar onze vrijwilligers niet bij konden komen", aldus de Dierenambulance.

De ochtend daarop besluiten de vrijwilligers terug te gaan in de hoop dat ze de poes nu wel te pakken krijgen. "Na lang wachten en hopen dat de poes de vangkooi in zou lopen, besloot Christa om een vangnet te pakken en het lukte haar om het dier daarmee te vangen", valt er te lezen in de bericht.

Angst voor meer mishandelde katten

Eenmaal onder narcose bij de dierenarts blijkt dat de poes geen bandjes, maar tiewraps "strak" om haar nek had zitten, "en daarmee lijkt het er toch echt op dat iemand dit haar bewust heeft aangedaan Vreselijk!" Na controle kon de dierenarts bevestigen dat het dier inderdaad hoogzwanger was.

Volgens de dierenambulance heeft de poes "een lange lijdensweg gehad". Vertrouwen in de toekomst is er wel, want de poes eet en drinkt wel zelfstandig. Als ze genoeg is aangesterkt, kan ze naar een medisch pleeggezin, die haar opvangt en begeleidt bij de bevalling.

De dierenambulance maakt zich zorgen over katten in de buurt, want een omwonende vertelde aan de vrijwilligers dat er meerdere katten met tiewraps om de nek rondlopen in de buurt. "We willen daarom iedereen oproepen om een oogje in het zeil te houden en ons te bellen als je een kat in nood ziet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.