Terug

Volg Hart van Nederland

'Gehekdicapte' reiger in Almere uit zijn benarde positie bevrijd

'Gehekdicapte' reiger in Almere uit zijn benarde positie bevrijd

Dieren

14 dec 2020, 11:22

De reiger die in Almere-Haven en omstreken rondvloog met een hekwerk rond zijn snavel, is door medewerkers van de dierenambulance gered. De ongeluksvogel maakt het goed.

Het dier vloog ruim een week met het hekwerk rond in de Flevose stad, maar ondanks dat de vogel daardoor verzwakt was geraakt, wist hij toch elke keer weg te vliegen en zo uit handen van de dierenambulance te blijven. Die had mensen eerder opgeroepen vooral te bellen als ze de reiger zagen rondvliegen.

Lees ook: Dierenambulance jaagt op 'gehekdicapte' reiger in Almere-Haven Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Zondag was het eindelijk raak en wisten ze de vogel te vangen, laat de dierenambulance weten op Facebook. Een makkelijke klus was het niet. "De reiger is van twee kanten benaderd en we hebben hem uiteindelijk met een net kunnen vangen!"

Het hekwerk is losgeknipt en gelukkig lijkt de schade aan de 'gehekdicapte' vogel mee te vallen. De reiger mag nu aansterken in het Vogelhospitaal in Naarden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.