Terug

Volg Hart van Nederland

Duiven vallen met bosjes uit de lucht in Lelystad, vermoedelijk het werk van een duivenkiller

Duiven vallen met bosjes uit de lucht in Lelystad, vermoedelijk het werk van een duivenkiller

Dieren

17 dec 2020, 20:31

Dierennoodhulp Flevoland vindt donderdag opvallend veel dode duiven bij de Promesse in het centrum van Lelystad. De teller staat op 21, maar op het dak van de Jumbo liggen er nog meer. De organisatie vermoedt dat iemand de duiven heeft vergiftigd. Dierennoodhulp brengt de dieren naar een onderzoekscentrum om te achterhalen wat de oorzaak van hun dood is. Er zou namelijk ook een virus kunnen heersen, maar dat is minder waarschijnlijk.

'Let op uw huisdieren'

De dierenhulporganisatie laat op Facebook weten de zaak heel serieus te nemen en wil mensen met huisdieren waarschuwen. Ze adviseren om honden en katten goed in de gaten te houden, omdat die mogelijk ook gif binnen kunnen krijgen. Lees ook: Agressieve pitbull die gezicht van Julia (18) aan flarden scheurde doodgeschoten door politie De duiven worden getest op vergiftiging en bepaalde virussen. Dierennoodhulp Flevoland meldt de uitslagen via Facebook, zodra deze binnen zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.