Terug

Volg Hart van Nederland

Duif beschoten met lange pijl in Den Haag, dierenpolitie start onderzoek

Dieren

9 juni 2023, 10:00

In de Stieltjesstraat in Den Haag is een duif gered die was beschoten met een pijl. De gewonde duif werd ontdekt met een grote pijl die zijn lichaam had doorboord.

Nadat de duif is gevangen, kon een dierenarts de ongelukkige vogel van de pijl bevrijden. Na de operatie, waarbij het dier ook moest worden gehecht, is de duif overgebracht naar een vogelopvang om verder te herstellen.

Onderzoek

Ondertussen heeft de dierenpolitie de zaak in onderzoek genomen. Zij hoopt door het onderzoeken van de pijl op mogelijke sporen, meer informatie te verkrijgen over de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor deze daad.

Ondanks de ernst van het incident, zal de duif, die nu de bijnaam 'de duurste duif van Den Haag' draagt, volgens de dierenarts volledig herstellen.

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.